Platí to především pro kořenovou zeleninu – mrkev, ředkvičky, červenou řepu, petržel, pastiňák… Semena jsou často velmi drobná, rostliny z hustého výsevu je tak třeba protřídit, abyste uvolnili dostatek místa jednotlivým kořenům a nesklízeli pak jen samé myší ocásky 🙂
Tuhle etapu nemám ráda. Nerada vyhazuju cokoli živé v zahradě, takže to u nás bylo vždycky na mém muži. Loni jsem však objevila způsob, jak některé vytříděné mladé rostlinky ještě využít.
Po důkladném omytí lze celou rostlinu vč. listů a kořenů zpracovat do čerstvých zeleninových salátů třeba ředkvičku nebo červenou řepu a nahradit tak třeba polníček, rukolu nebo některé druhy listových salátů.
Dobrý den, paní Anno,
moc děkuji za dobré nápady a rady, jsou neotřelé a je vidět, že vyzkoušené. Potřebovala bych poradit, máme rádi hrášek, ale pořád nevím, co bych vysadila na záhon po jeho sklizni, aby nezůstal zbytek sezony prázdný. Děkuji a přeji všem krásné jaro a pevné zdraví. Irena
Dobrý den, paní Anno,
moc děkuji za dobré nápady a rady, jsou neotřelé a je vidět, že vyzkoušené. Potřebovala bych poradit, máme rádi hrášek, ale pořád nevím, co bych vysadila na záhon po jeho sklizni, aby nezůstal zbytek sezony prázdný. Děkuji a přeji všem krásné jaro a pevné zdraví. Irena
Dobré odpoledne, Ireno,
já to řeším u nás tak, že jakmile hrášek obereme, pokryjí jeho původní stanoviště šlahouny v té době se již rozpínající se dýně 🙂 Tu samozřejmě vysazuji chvíli po hrášku. Ale jako mladá sazenice mnoho místa nezabere. Ať se daří a hodně dobré úrody 🙂 Anna